Βίλλα Ανδρομέδα στην Παραλία Κατερίνης


Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γενικές πληροφορίες για την Πιερία και αξιοθέτατα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ο Νομός Πιερίας αποτελεί το Νοτιοδυτικό άκρο της Κεντρικής Μακεδονίας. Βρίσκεται μεταξύ των Νομών Θεσσαλονίκης και Λάρισας πάνω στον οδικό άξονα του Εθνικού Αυτοκινητόδρομου (Ε75) Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Ανατολικά βρέχεται από τον Θερμαϊκό κόλπο, βόρεια οριοθετείται από τον ποταμό Αλιάκμονα, νότια από τον ποταμό Πηνειό και δυτικά από το ορεινό σύμπλεγμα του Ολύμπου και των Πιερίων.

Η Πιερία διαθέτει ένα από τα πιο επαρκή συγκοινωνιακά δίκτυα της Ελλάδας, τόσο για την εύκολη πρόσβαση σ' αυτή από όλες τις περιοχές της χώρας και από το εξωτερικό, όσο και για τις μετακινήσεις στο εσωτερικό της. Απέχει από την Αθήνα 440 χιλ., από την Θεσσαλονίκη 68 χιλ., από τη Λάρισα 84 χιλ., από την Ηγουμενίτσα 380 χιλ., από την Πάτρα 480 χιλ., από τους συνοριακούς σταθμούς Ευζώνων 110 χιλ., Προμαχώνα 185 χιλ., Κήπων Έβρου 450 χιλ.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ


Η Πιερία είναι η ελληνική Riviera. Απλώνεται ήρεμη κάτω από τον επιβλητικό Όλυμπο και τα καταπράσινα Πιερία, ως τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Εκτός από τις ατελείωτες αμμώδεις και καθαρές ακτές, έχει να προσφέρει στον επισκέπτη και πλήθος άλλων συγκινήσεων. Τόσο η ιστορία του, που χάνεται στα βάθη της αρχαιότητας, όσο και η φυσική ομορφιά του είναι στοιχεία που κάνουν τον επισκέπτη να του μείνει αξέχαστη εμπειρία η επίσκεψή του στο Νομό.

Η Πιερία είναι η γη των μύθων, των θεών και των Μουσών. Κιβωτός του πνεύματος με πλούσιο πολιτιστικό παρελθόν. Είναι γη αφθονίας, ένας ευλογημένος τόπος. Με περίσσια γοητεία και χάρη. Με μαγευτική φύση και ιστορική κληρονομιά. Η ιστορία του Ελληνισμού ανακαλύπτεται σε ευρήματα αρχαίων πόλεων (Δίον, Λείβηθρα, Πίμπλεια, Πύδνα, Μεθώνη, Μακρύγιαλος) και σε άλλα μνημεία.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


Τα βουνά Όλυμπος, Πιέρια Όρη και Τίταρος, τα δάση και τα ποτάμια, οι παράκτιοι Υδροβιότοποι, οι πεδινές περιοχές και οι θαλάσσιες ζώνες αποτελούν το οικοσύστημα του Νομού Πιερίας. Όλα αυτά μαζί, αλλά και το καθένα ξεχωριστά, δείχνουν πως η Πιερία είναι ένας τόπος με πλούσιο φυσικό περιβάλλον και ιδιαίτερα μεγάλη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας και παρουσιάζει ξεχωριστή οικολογική και αισθητική αξία.


Ιδιαίτερα το καλοκαίρι σ' όλα αυτά προστίθενται και ένα πλήθος πολιτιστικών δραστηριοτήτων με κορυφαίο γεγονός του καλοκαιριού, το Φεστιβάλ Ολύμπου που λαμβάνει χώρα κυρίως στον χώρο του αρχαίου θεάτρου στο Δίον. Άνθρωποι της τέχνης απ' όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό δίνουν ραντεβού κάθε καλοκαίρι εδώ, πραγματοποιώντας συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις παραδοσιακού χαρακτήρα και πολλές ακόμη καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Αρχική | Διαμονή | Φωτογραφίες | Τοποθεσία | Αξιοθέατα | Κρατήσεις | Επικοινωνία | Πλάνο του δικτυακού τόπου


Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού